Aanvullende maatregelen Coronavirus

Bij Taxbus worden de volgende maatregelen genomen in verband met het Coronavirus. Deze maatregelen gelden per direct:

  1. Reist u alleen met Taxbus als u geen andere mogelijkheid heeft.
  2. Er worden geen chauffeurs ingezet met klachten die op het Coronavirus wijzen of die klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts hebben.
  3. Er worden geen reizigers vervoerd vanaf huisadres die ziekteverschijnselen vertonen. Indien mogelijk worden zij wel teruggebracht als het enigszins mogelijk en verantwoord is. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de chauffeur, deze mag u dus weigeren.
  4. U hoeft uw pasje niet meer aan de chauffeur te overhandigen.
  5. Er worden alleen nog taxibusjes ingezet. Dit houdt in dat u altijd met een busje wordt vervoerd, ook als u een indicatie voor een personenauto heeft. Ditzelfde geldt voor de indicatie "voorin zitten" . Er zullen nog maximaal 2 personen per voertuig worden toegestaan en deze worden zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst. Daarnaast dient u zo ver mogelijk van de chauffeur plaats te nemen, dus naast de chauffeur plaatsnemen is niet mogelijk.
  6. De chauffeurs zorgen voor voldoende desinfecterende doekjes in de voertuigen.
  7. Vraagt u zo spoedig mogelijk "reizen via automatische incasso" aan, voor meer informatie klik hier
  8. Indien u toch contant betaalt, dan kan dat alleen nog gepast. Er wordt geen geld meer gewisseld in het voertuig. In het voertuig is een geldkistje of bakje aanwezig waar u het geld in kan deponeren.
  9. Uiteraard gelden verder alle richtlijnen en adviezen zoals die door RIVM en anders instanties worden gegeven.
  10. Volgt u te allen tijde de instructies van de chauffeur