Wat is Taxbus?

Taxbus is in de betrokken gemeenten vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en daarnaast in Helmond ook voor ouderen.
In Helmond en Deurne kan iedereen zonder vervoerspas gebruik maken van Taxbus als vorm van openbaar vervoer van deur tot deur. OV-reizigers dienen zich in het voertuig te kunnen legitimeren.

Met Taxbus reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: Taxbus brengt u comfortabel naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer veilig thuis. Door gebruik te maken van Taxbus reist u zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.

Taxbus voor pashouders is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling.In tegenstelling tot het WMO en ouderen vervoer (met vervoerspas) mogen OV ritten met Taxbus in Helmond en Deurne wel worden ingezet voor woon-werk verkeer en vervoer van en naar dagbesteding/dagbehandeling.

U kunt op elk gewenst moment gebruikmaken van Taxbus. Taxbus staat 7 dagen per week van 06.00 uur ‘s morgens tot 01.30 uur ‘s nachts voor u klaar. Alleen tijdens de jaarwisseling (31 december/1 januari) gelden aangepaste tijden en voorwaarden. Wij halen u bij de voordeur op met een taxi of taxibus en brengen u zonder overstap naar uw bestemming.

Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen en kan tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers (waarmee u een stukje van de rit de Taxbus deelt) op te halen of weg te brengen. Dat maakt Taxbus voordeliger dan de gewone taxi!